Tüm HABERLER
  • TERCİHİNİZ İKÇÜ OLSUN: MÜHENDİSLİK ve MİMARLIK FAKÜLTESİ

“Gençler İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ni neden tercih etsin” sorusunu, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Akan, İKÇÜ TV Stüdyoları’nda yanıtladı.

• BİTİRME PROJELERİ SERGİLENDİ

POSTER SUNUM HEYECANI İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nde, bu yıl ilki gerçekleştirilen  ‘Bitirme Projeleri Poster Sergisi’ heyecanı yaşandı. 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bitirme Projeleri Sergisi’ne, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adnan Kaya, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Aydın Akan, Dekan Yardımcıları, öğretim üyeleri katıldı. Proje Yarışmasında, Biyomedikal Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ile Mekatronik Mühendisliği Bölümlerinden 100’e yakın poster sergilendi. “Son sınıfta gurur tablosu” Dekan Prof.Dr. Aydın Akan, laboratuvar çalışmaları ve literatür araştırmaları yaparak posterleri hazırlayan öğrencileri ve bu süreçte onlara danışmanlık yapan öğretim üyelerini tebrik etti. Prof.Dr. Akan, “Öğretim üyelerimizin büyük katkıları ve sevgili öğrencilerimizin azimli ve kararlı çalışmaları ile ortaya çıkan Lisans Bitirme Projeleri Sergisi ve Poster Sunumlarını görmek bizleri oldukça memnun etti. Son sınıf öğrencilerimiz, ders programında yer alan uygulama derslerinde edindikleri bilgi ve becerileri, bir danışman yönetiminde, araştırma projesinde kullanma ve uygulama imkânı edindi. Öğrencilerimiz, bireysel çalışma ve araştırma yapma deneyimi kazanmanın yanında, kariyerleri için de önemli bilgilere ulaştı.” dedi. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Adnan Kaya da son sınıf öğrencilerini, başarıyla gerçekleştirdikleri poster sunumları nedeniyle tebrik etti. Merkez Konferans Salonu Fuaye Alanı’nda açılan sergide,  proje sahibi öğrenciler, katılımcılara projelerini aktarma imkanı buldu. Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Kaya ile beraberindeki akademisyenler stantları gezerek posterler hakkında öğrencilerden bilgi aldı. Her bölümden dereceye giren öğrencilere ise ödül takdim edildi.

• İKÇÜ İLK 3’E GİRMEYİ BAŞARDI..

2009 yılında kurulan ve 2010 yılından bu yana ise sadece Türk üniversitelerini değil, dünya üniversitelerini akademik performans açısından değerlendiren University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, 2000 yılından sonra kurulan üniversiteleri, akademik başarılarını esas alarak sıraladı. 2010 yılında İzmir’in 4. devlet üniversitesi olarak kurulan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, bu tabloda 74 üniversiteyi geride bırakarak, 3. sıraya yerleşti. URAP 2017-2018 Türkiye sıralamasında, Clarivate Analytics/InCites ile YÖK’ün yayınladığı veriler kullanıldı. Sıralama sisteminin temel hedefi; üniversitelerin akademik performanslarını, diğer üniversitelerle karşılaştırabilmelerine yardımcı olmak.   URAP Türkiye 2017-2018 sıralamasında bu yıl, etki değeri yüksek olan dergilerdeki makaleler (üst %75’lik dilim) sıralamaya dahil edildi. Böylece ilgili alanlarda etkinlikleri bakımından önde gelen dergilerde yapılan yayınlara odaklanılarak sıralamada yayın kalitesinin öne çıkarılması hedeflendi. Beş yıllık toplam doküman göstergesinde ise daha önceki sıralamalarda olduğu gibi, her üniversitenin tüm makale ve tüm diğer dokümanları değerlendirmeye dahil edildi. Sonuçlara aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.   http://tr.urapcenter.org/2017/2017_t2.php

• 26. IEEE SİNYAL İŞLEME ve İLETİŞİM UYGULAMALARI KURULTAYI

730’u aşkın katılımcı, 500’den fazla sözlü sunum, 150’den fazla görsel sunum, 29 farklı ülke... Aydın Akan - Kurultay Başkanı Yaklaşık bir yıl süren hazırlık sürecinin ardından SİU -2018 Kurultayını 2-5 Mayıs 2018 tarihleri arasında ülkemizin cennet köşelerinden Çeşme, İzmir’de gerçekleştirdik. Dört gün süren dolu bir bilimsel programda sinyal, imge ve video işleme, iletişim sistemleri, biyomedikal sinyal ve imge işleme konularında çok geniş ve zengin sözlü/ görsel sözlü bildiri sunumları, çalıştaylar özel oturumlar yanında, ufuk açan davetli konuşmalar ve eğitim oturumları sayesinde çok keyifli ve verimli bir kurultay geçirdik. Bu güzel organizasyonda bizlerle olan katılımcılara, davetli konuşmacılarımıza, hakemlik sürecinde emeği geçen araştırmacılara, destekleri ile yanımızda olan sponsorları- mıza sonsuz teşekkürler ediyoruz. Yalçın İşler - Kurultay Başkanı Doğal güzelliğin içinde denizin ve gökyüzünün maviliklerin arasında, çok güzel bir ortamda ve otel ortamında, zengin içerikli bir bilimsel toplantı yaşadık. Bilimsel çalışmalarını gönderip bizlerle paylaşan birbirinden değerli bilim insanlarını dinleme fırsatını bulduk. Katılımcılara ve düzenlemeye yardımcı olan herkese tek tek sonsuz te- şekkürlerimi sunuyorum.​ SIU-2018 gazetesine ulaşmak için tıklayınız...